24 Ocak 2010 Pazar

Yeni Renault Megane Coupe ve Megane Hatchback inceleme yorum


Renaul Megane III Coupe – İnceleme

Renaul Mais Türkiye 1 Mayıs’tan itibaren yeni nesil Megane III HB ve Megane III Coupe modellerini satışa sundu. ÖTV indirimine de yetişen araçlardan Renault ilk partide toplam 1000 adet getirdiğini belirtiyor.
İlk gelen Renault Megane Coupe modelleri gün batımı kırmızı renginde ve iki motor seçeneğine sahip; 1.5 dci dizel 105 bg ve 1.6 benzinli 100 bg. Mayıs 2009 itibariyle ilk gelen araçların hepsi Dynamique donanım paketine sahip. Bu araçlarda şu an için maalesef otomatik vites seçeneği bulunmuyor. Diğer motor seçenekleriyle beraber otomatik vitesli versiyonun 2009 sonuna doğru gelmesi bekleniyor. Gelmesi beklenen diğer bir model de turbo destekli 1.4 benzinli 130 beygirlik motor seçeneğine sahip.
Fiyatlar:
 Benzinli 1.6 16V motor tam donanımla 40.430 TL, 1.5 dci dizel versiyon ise tam donanımla 43.630 TL.

Dış Tasarım:
Megan Coupe 2009 ile ilgili ilk göze çarpan özellik çekici ve agresif tasarımı. Ön kısımda Coupe modelinde HB modelinden farklı olarak büyük hava giriş kanallarıyla çift renk tamponu sayabiliriz. Aracın arka kısmıysa mükemmel bir şekilde tasarlanmış. Yuvarlak ve dikdörtgen çizgilerin ustalıkla birleştirildiği tavan bagaj ve arka çamurluklar muazzam ışık oyunlarına sahne oluyor. Aracın profil görüntüsü de kusursuz bir tasarıma sahip. Araca dikkatli bakıldığında motor kapağındaki daire şeklinin yanlarda kesintisiz şekilde devam ederek arka bagaj kapağı üzerinde turunu tamamlayarak eliptik bir şekil yarattığını söyleyebiliriz. Farklı çizgilerin ustalıkla birleştirilmesi çok riskli olabilecek bir tasarıma muazzam bir hava yakalatmış. Açıkçası şu ana kadar piyasaya yeni çıkan coupe modellerden Scirocco ve nispeten eski sayılabilecek Astra GTC modellerinden daha başarılı bir tasarıma sahip olduğunu düşünüyorum.

İç Tasarım:
İç mekanda yüksek kalitede malzeme kullanılmış. Birleşimlerdeki üstün işçilik de dikkat çekici. Hem kumaş hem de deri koltuklar oldukça başarılı. Araç yenilikçi bir gösterge paneline sahip. Ortada bulunan dijital göstergede hız, yakıt ve motor sıcaklığı bilgileri gösteriliyor. Buna ek olarak dairenin etrafında bulunan ışıklar yeşil ve kırmızıya dönüşerek sürücünün belirlediği hız limitinin içinde olup olmadığını gösteriyor. Sol yandaki göstergede analog devir saati, sağda ise Türkçe yol bilgisayarı ve bilgilendirme ekranı mevcut.
Yurt dışı modellerde iki farklı GPS navigasyon seçeneği mevcut olsa da Türkiye’ye getirilen araçlarda navigasyon ekranı yerine daha küçük bir bilgi ve radyo ekranı bulunuyor.

Genel Değerlendirme:
Dış tasarım: 9
İç tasarım: 9
Motor: 7
Yakıt Tüketimi: 9
Fiyat: 9

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder