27 Ocak 2010 Çarşamba

Mercedes Benz Yeni E Sınıfı İnceleme

Mercedes 'in tümüyle yeni E sınıfı arabası sahnelerde

Yeni Mercedes Benz E Class tamamıyla değişen kasasıyla, dikkat çeken, sınıfında öncü özelliklerle ortaya çıktı. Mercedes E artık daha konforlu, güvenli ve çevreci bir yapıya sahip 20 den fazla yeni teknik özelliğiyle Mercedes E sınıfı piyasadaki öncü yapısını daha da sağlamlaştırıyor. Dünyada ilk kez uygulanan otomatik acil fren yardımı, tehlike uyarıcı gibi sistemler acil durumlarda aktive olup sürücü ve yolcuların güvenliğini sağlıyor.
 Bu lüks sedan akıllı gövde yapısı teknolojisiyle kasanın rijitliğini %30 arttırmış. Akıllı şok emici süspansiyon yapısıyla yol durumuna göre konforunu ayarlayabiliyor. Ayrıca opsiyonel olarak sunulan havalı süspansiyon sistemi elektronik darbe emici sistemle birlikte çalışyor. 4 ve 6 silindirli yeni benzinli motorlar öncekilere göre % 23 daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor. Motorlar avrupa emisyon standartı olan EU5 i sağlıyor E350 modelinde bulunan BlueTEC 2014 de devreye alınması planlanan EU6 değerlerini bile sağlamakta. Mercedes E sınıfı ayrıca 0,25 rüzgar direnci dünyanın lüks sedan sınıfındaki en iyi değere sahip, bu düşük direnç katsayısı 130 km. sabit hızda 100 km de yaklaşık 0,25 lt yakıt tasarrufu sağlamakta.Yeni E sınıfında 4, 6 ve 8 silindirli bir motor yelpazesi var bu motorlar 100kw/136bg ile 386 Kw/525 bg arasında güç üretebilmekte. Yeni 4 silindirli CDI motor ise 100 km. de 5.3 lt. yakıt tüketimine sahip E200 CDI motorun ürettiği güç ise 136 beygir.
Yeni E serisinde karşıdan gelen sürücünün gözünü almayacak şekilde kendini ayarlayabilen akıllı far teknolojisinin yanında gündüz etkili led far sistemi, bi-xenon ampüllerle donatılmış akıllı far sistemi gibi yenilikleri var. Şeritten çıktığınızda sizi uyaran ve şerite geri döndüren vibrasyonlu akıllı bir sistem özellikle uykusuz araç kullananların koruyucusu, tabelalarda bulunan hız limitlerine algılayan kamera sayesinde hız otomatik ayarlanabiliyor ve radar cezalarından kurtuluyorsunuz. S serisinde bulunan gece görüş sistemi opsiyonel olarak E serisine de eklenmiş. Arabanın önündeki yayaları alglayıp sizi etkili bir şekilde uyaran bu sistem özellikle yayaların sağlığ açısından önem taşımakta. arabanın dış görünüşü Eski E serisi ile CLS arasında idare eder , iç görünüm ise oldukça başarılı klasikleşmiş Mercedes kalitesini iç kısımda görmek mümkün. Bir çok sensörle donatılmış bu mercedes te yaşanabilecek elektronik arızalar özellikle Türkiye'nin bozuk yollarında bende biraz endişe uyandırmakta fakat genel olarak baktığımızda bu sofistike, güvenli ve konforlu arabaya sahip olmak isteyecek çok kişi olduğunu düşünüyorum. 1960 yılından beri 10 milyonun üzerinde satmış E serisi satış rakamlarını daha da yukarıya çekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder